Homeopatia

YLEISTÄ HOMEOPATIASTA

Homeopatia on maailman toiseksi suurin lääketieteen järjestelmä yli 200 miljoonalla käyttäjällään, joista eurooppalaisten käyttäjien osuus on 100 miljoonaa (WHO). Se on monissa maissa edelleen hyvin kiistelty asia, useammassa maassa se on kuitenkin otettu jo osaksi terveydenhuollon järjestelmää (esim. Sveitsi, Iso-Britannia ja Intia). Tietämättömyys lieneekin suurin syy siihen, että homeopatiaan suhtaudutaan hyvin kahtiajakoisesti. Suurimmalla osalla on siitä joku mielipide, vaikkei siihen olisi perehtynyt. Suurin syy kriittisyyteen lienee se, ettei tiede vielä kykene selittämään homeopaattisten lääkeaineiden vaikutusmekanismia. Sen ei pitäisi kuitenkaan olla este homeopatian hyödyntämiselle. Huomion tulisi olla siinä, että moni saa siitä apua. Homeopatian tehokkuudesta on olemassa lukuisia tutkimuksia.

Homeopaattiset lääkeaineet valmistetaan laimentamalla ja ravistamalla alkuperäistä ainetta siten, ettei fyysisiä molekyylejä ole enää jäljellä. Tutkimuksissa on pystytty näyttämään, että jäljelle jää nanopartikkeleita. Aine näyttää ravistelun seurauksena luovuttavan energiansa, ja näin pystytään hyödyntämään lukuisten kasvien, eläinten ja mineraalien ominaisuudet ilman haittavaikutuksia. Myös fysiikka on jo näyttänyt, että vanha Newtonilainen käsitys maailmasta alkaa olla vanhentunut. Tiedämme jo nyt, että fyysiseltä näyttävä aine koostuu lopulta vain aalloista ja värähtelystä. Elämme siis dualistisessa maailmassa: kaikki (myös ihminen) on sekä materiaa että energiaa. 

Homeopatialla voidaan auttaa sekä akuuteissa että kroonisissa sairauksissa ja vaivoissa. Mm. allergiat, tulehduskierteet, unettomuus, migreeni, erilaiset elämänkriisit, masennusoireet, uupumus, flunssat, tapaturmat ja ihottumat ovat esimerkkejä homeopatian käyttökohteista. Koska homeopatia tukee ja vahvistaa ihmisen omaa immuunijärjestelmää, ja sitä voidaan käyttää yhdessä kemiallisten lääkkeiden kanssa, on se hyvä tukihoito suureen osaan kroonisia sairauksia. 

Katso alempaa lyhyt esittelyvideo homeopatiasta!

OMA MATKANI HOMEOPATIAN PARISSA

Itse tutustuin homeopatiaan ensimmäisen kerran vuonna 2014. En tiennyt aiheesta mitään, ja olin asian suhteen välinpitämätön, tietyllä tapaa varsin skeptinenkin. Olinhan kasvanut yhteiskunnassa, jossa opitaan luottamaan koululääketieteeseen, eikä vaihtoehdoista juuri puhuta. 

Kuulin ystävältäni, että hän oli hoitanut menestyksekkäästi lapsiaan homeopatialla ja nitistänyt useita korvatulehduksia ilman antibiootteja. Kun aloin kuulla aiheesta myös toisen ystäväni kautta, aloin miettiä, että onpa mielenkiintoista, joku outo hoitomuoto voisi sittenkin toimia. Kiinnostuin sen verran, että menin homeopaatin järjestämälle itsehoitokurssille ymmärtääkseni paremmin mistä on kyse. Tuo päivä muutti kaiken. Muistan ihmetelleeni, että miten jotain näin loogista ja järkeenkäypää voi olla olemassa. Tietenkin terveydessä ja paranemisessa on kyse näistä periaatteista! Tuosta inspiroituneena menin itse ensimmäistä kertaa homeopaattiseen hoitoon. Koivuallergia oli kiusannut minua yli 30 vuotta ja pahentunut jatkuvasti. Päätin antaa hoidolle mahdollisuuden. Seuraava siitepölykausi alkoi noin 4 kuukautta hoidon aloittamisesta, enkä voinut uskoa tuloksia: olin käytännössä oireeton. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pystyin nauttimaan keväästä. Olin mykistynyt. Minun piti saada tietää lisää siitä, mikä tässä toimii. Seuraavana syksynä löysin itseni opiskelemasta homeopatiaa.

En osannut arvata mikä aarre minua odotti. Olen kiitollinen siitä, että olin valmis murtamaan omat ennakkoluuloni. Se ei “järki-ihmiselle” ollut mikään itsestäänselvyys. Seuraavat vuodet mursivat loputkin käsitykseni siitä, mistä elämässä on lopulta kyse. Kaikkea ei voi selittää järjellä tai tieteellä, tiedekin on kuitenkin aina vasta puolivalmista. On oltava valmis menemään kohti niitäkin asioita, joita ei vielä osata selittää. Järjen lisäksi täytyy luottaa myös sisäiseen viisauteen.

Olen itse nähnyt homeopatian voiman itsessäni ja asiakkaissani. Ihmisten lisäksi homeopatialla voi hoitaa myös eläimiä ja kasveja. Olen itse hoitanut myös kissaani homeopatialla, ja se on tuonut korvaamattoman avun. Olenkin aloittanut eläinhomeopatian jatko-opinnot, sillä mielestäni karvaiset ystävämme ansaitsevat myös parasta mahdollista hoitoa <3

TUTKIMUSTIETOA HOMEOPATIASTA

Vastoin yleistä uskomusta, homeopatiasta on paljon tutkittua tietoa. Homeopatia on yksilöllinen hoitomuoto huomioiden ihmisen kaikki oireet, mukaanlukien fyysisen, emotionaalisen ja mentaalisen tilan. Tämän vuoksi saman diagnoosin saaneet ihmiset harvoin saavat samaa homeopaattista lääkeainetta. Perinteiset kaksoissokkotutkimukset eivät tämän vuoksi useimmiten sovi suoraan homeopatiaan. Tästä huolimatta myös niitä on tehty homeopatiasta.  Homeopathy Research Instituten sivuilta löytyy paljon koottua tietoa eri tutkimuksista sekä vastauksia yleisesti kysyttyihin kysymyksiin homeopatiasta. Suosittelen lämpimästi tutustumaan, lisätietoja löydät täältä

HOMEOPAATIN VALINNASTA

Ammattihomeopaatin koulutus kestää Suomessa neljä vuotta. Homeopaatin ammattinimikettä ei valitettavasti ole täällä suojattu, joten homeopaatin nimikettä voi käyttää hyvinkin erilaisilla taustoilla. Kannattaa siis varmistua siitä, että valitsemasi homeopaatti on laajasti koulutettu, ja että koulutus täyttää Suomen Homeopaatit ry:n sekä Euroopan kattojärjestön European Central Council of Homeopaths (ECCH) kriteerit. Listan koulutuskriteerit täyttävistä homeopaateista löydät täältä.

Olen itse opiskellut nelivuotisen ammattitutkinnon Transformational School of Homeopathyssa, joka on ainoa Euroopan kattojärjestön kriteerit täyttävä koulutus Suomessa. Opintokokonaisuuteen kuuluivat mm. anatomian, fysiologian ja patologian opinnot (koululääketiede), homeopatian filosofia, metodologia, materia medica ja oirehakemisto sekä terapeutin ja itsekehityksen syventävät opinnot lopputöineen. Lisäksi opintojen keskeisenä osana olivat opetusklinikka sekä valvottu harjoitusasiakkaiden vastaanotto. Lopputyöni tein aiheesta “Terve mieli – Kokonaisvaltainen näkökulma masennukseen ja mielen terveyteen”.

“High dilutions of something are not nothing. They are water structures which mimic the original molecules.”
Professori Luc Montagnier, Nobelin saaja 2008

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

Homeopatiainfo – Suomenkielistä tietoa homeopatiasta

Homeopathy Research Institute – Tutkimustietoa homeopatiasta

Suomen Homeopaatit Ry – Löydä koulutettu homeopaatti