Valmentaja

MINUSTA

Virpi Kalevo

Olen Virpi Kalevo ja olen iloinen että olet löytänyt sivuilleni. Lyhyesti kiteytettynä olen asioiden ja uskomusten kyseenalaistaja, uteliaasti elämään ja uusiin asioihin suhtautuva, ikuinen oppija. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntäni, mielen ja aivojen toiminnan lisäksi olen kiinnostunut mielen ja kehon yhteydestä, erityisesti siitä kuinka ajattelu ja uskomuksemme vaikuttavat meihin solutasolla ja siten aiheuttavat sairauksia.

Olen aina ollut kiinnostunut ihmismielestä ja siitä mikä saa ihmiset käyttäytymään eri tavoin. Psykologia on aina ollut sydäntä lähellä mutta löysin itseni kuitenkin kaupalliselta alalta, kiinnostus ihmisiin vei siellä henkilöstöasioiden pariin. Yli 15 vuoden ajan työskentelin erilaisten ihmisten, kulttuurien ja monipuolisten HR-prosessien parissa. Näin työssäni konkreettisesti sen miten eri tavalla ihmiset reagoivat samoihin olosuhteisiin, toiset uupuvat ja toiset voivat hyvin. Organisaatioissa tehdään paljon asioita työhyvinvoinnin eteen mutta silläkin on rajansa: vaikka ulkoisia asioita kuinka pyrkisi paikkaamaan, yksilön rooli on ratkaiseva. Oman lisänsä haasteisiin tuo vielä se että organisaatiot kaipaavat jatkuvasti innovaatioita ja uusia tapoja tehdä asioita. Kun ihmiset ovat jatkuvassa kiireessä ja stressissä, ei uudelle ajattelulle ole kuitenkaan tilaa.

Kun muutama vuosi sitten törmäsin ensimmäisen kerran mielen toiminnan periaatteisiin, palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Muistan edelleen ensireaktioni: “Miksei kukaan ole kertonut tätä minulle aikaisemmin?” Olin tutustunut moniinkin eri suuntauksiin, lukenut läksyni mindfullnessista, NLP:stä, erilaisista tavoista hallita stressiä yms. mutta mikään ei tuntunut siltikään selittävän kaikkea tai saavan aikaan pysyvää muutosta. Kunnes puuttuva palanen löytyi; ajattelumme luo kaiken tässä elämässä, emme vain tiedosta sitä vaan syytämme ulkopuolisia asioita pahasta olostamme. Saattaa kuulostaa liiankin yksinkertaiselta mutta kun se alkaa aueta, voin luvata että suhtautuminen oikeastaan kaikkeen muuttuu, niin kävi minullekin. Minulta, ikuiselta stressaajalta ja multitaskaajalta, loppui stressin tunne ja huoli tulevasta kun tajusin itse aiheuttavani sen. Ja mikä parasta; kun turha, kuormittava ajattelu alkaa tippua pois, tulee tilaa luovuudelle ja uudelle ajattelulle!

Oman yrittäjyyteni myötä olen huomannut että haluan tukea erityisesti muita yrittäjiä onnistumaan ja voittamaan mielen haasteet. Yrittäjyyden vuoristorataa on vaikea ymmärtää jollei ole itse siinä samassa kyydissä. Suomessa on hurjasti osaamista ja viimeisin intohimoni liittyykin siihen että haluan murtaa mindsetiä ja auttaa suomalaisia yrittäjiä kansainvälistymään nettiä hyödyntäen. Sillä koko maailma on auki ja mahdollisuuksia lukemattomia, joka hetki!

KOKEMUS

Olen toiminut monipuolisissa HR-tehtävissä vuodesta 1998 alkaen. Olen nähnyt koko HR-kentän ja ollut vastuussa koko HR-toiminnosta sekä ollut luomassa HR -osastoa alusta asti. Viimeisimmät 8 vuotta vedin kansainvälisen tytäryhtiön HR-osastoa ja minulla oli ilo työskennellä esimiestehtävissä.

Olen työskennellyt sekä tuotekehitysympäristössä että myyntiorganisaatioissa, niin kansainvälisissä kuin kotimaisissakin yrityksissä. Kokemusta on myös johtoryhmätyöskentelystä. Tunnen hyvin työelämän haasteet ja millaisia vaatimuksia se asettaa. Etsin vuosia työkaluja joilla olisin voinut edesauttaa työuupumusta ja stressiä organisaatiossa, kuitenkin samalla ymmärtäen että tiettyjä asioita ei työelämässä voi muuttaa ja kaikki lähtee yksilöstä.

Kun törmäsin mielen toiminnan taustalla toimiviin periaatteisiin, oli päivänselvää että tässä se nyt on, näitä asioita erityisesti työelämä tarvitsee kipeämmin kuin koskaan. Omakohtainen kokemus osoitti että tämä toimii ja tässä ovat kaikki vastaukset joita olen kaivannut. Niinpä lähdin opiskelemaan aihetta syvällisemmin ja nyt haluan omalta osaltani auttaa yksilöitä ja organisaatioita voimaan paremmin ja vapautumaan oman mielen rajoituksista.

Tarkemmat tiedot kokemuksestani ja koulutuksestani löydät LinkedIn -profiilistani

OSAAMINEN

HR-OSAAMINEN
Esimiesten ja johdon coaching ja kehittäminen, työhyvinvointi, rekrytoinnit, perehdyttäminen, koulutus, työsuhdeasiat ja työlainsäädäntö, talent management, kehityskeskustelut, muut HR-prosessit. Sydäntä lähellä ovat aina olleet erityisesti työhyvinvointi, esimiesten sparraus ja coaching sekä rekrytoinnit.

COACHING
Olen sparrannut ja coachannut esimiehiä organisaation eri tasoilla ja eri kulttuureissa. Coaching on ihmisten välistä vuorovaikutusta parhaimmillaan ja sen seurauksena syntyy aina jotain uutta jota ei osattu ollenkaan odottaa. It’s magic! Olen Results Trained Coach, lähestymistavassani hyödynnän mm. aivotutkimuksen löydöksiä, mutta ennen kaikkea keskitymme mielen toimintaan.

VALMENTAMINEN JA KOULUTTAMINEN
Olen kouluttanut ja valmentanut niin esimiehiä kuin asiantuntijoitakin ja tottunut esiintymään. Erityisen antoisina koen intensiiviset ryhmävalmennukset joissa päästään sukeltamaan pintaa syvemmälle. Ryhmän voima on suuri ja ihmiset oppivat toistensa oivalluksista.

ESIMIESTYÖ JA JOHTAMINEN
Oma kokemukseni esimiehenä on tuonut arvokasta ymmärrystä johtamisen haasteista ja jatkuvasti muuttuvista odotuksista. Tiimin jäsenten erilaisuus ja erilaisuuden hyödyntäminen uusien ideoiden tuottamisessa on yksi keskeisistä asioista valmennuksissani. Kokemukseni johtoryhmätyöskentelystä antaa myös ymmärrystä ylimmän johdon vastuista ja tarvittavasta tuesta.

KANSAINVÄLINEN KOKEMUS JA MINDSET
Olen työskennellyt suurimman osan urastani kansainvälisissä yrityksissä ja oppinut toimimaan sujuvasti erilaisten ihmisten ja kulttuurien kanssa. Vuosien saatossa englannin kielestä on tullut lähes kuin toinen kotimainen ja minulle olikin luontevaa lähteä laajentamaan toimintaani myös kansainväliseen suuntaan. Haluankin rohkaista myös muita tekemään samaa, meillä on todella hyvä kielitaito ja kaikki mahdollisuudet viedä osaamista muuallekin.

KOKONAISVALTAINEN HYVINVOINTI
Uteliaisuuteni on ajanut minut opiskelemaan erilaisia asioita liittyen ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Opiskelen jatkuvasti lisää mielen ja kehon yhteydestä, aivotutkimuksesta, ravinnon vaikutuksesta, täydentävistä tavoista hoitaa ihmistä jne. Laaja-alainen näkymykseni hyvinvoinnista auttaa myös asiakkaitani näkemään mielen ja kehon viisauden; mikä tahansa oire on viisas viesti siitä että jotain on syytä muuttaa. 

IT-OSAAMINEN
Olen aina tarttunut rohkeasti uusiin IT-järjestelmiin, osallistunut lukuisten HR-järjestelmäprojektien toteutuksiin eikä tietotekniikka ole koskaan pelottanut. Päinvastoin, pieni nörtti minussa pitää siitä. Olen myös yrittäjänä opetellut lukuisia uusia työkaluja liiketoimintani viemiseksi verkkoon ja haluan jakaa tuota tietämystä myös muille yrittäjille. Se ei ole niin vaikeaa kuin miltä se tuntuu, tärkeintä on että joku näyttää miten asiat tehdään ensimmäistä kertaa!

KOULUTUS

Kauppatieteiden maisteri (Organisaatiot ja johtaminen) 1999
HR Executive Program 2008
HBDI Certified 2015
Psykokinesiologi 2015

Three Principles Facilitator 2016
Yrittäjän ammattitutkinto 2016
Results Trained Coach (Brain Based Coaching) 2017