Valmentaja

MINUSTA

Olen Virpi Kalevo ja olen iloinen, että olet löytänyt sivuilleni. Toivon, että löydät täältä oivalluksia ja voin tukea sinua voimaan paremmin ja näkemään asioita eri tavalla. Lyhyesti kiteytettynä olen asioiden ja uskomusten kyseenalaistaja, uteliaasti elämään ja sen ilmiöihin suhtautuva sekä loogisuutta asioista hakeva ihminen, huumoria ja iloa unohtamatta. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntäni, mielen toiminnan lisäksi olen kiinnostunut mielen ja kehon yhteydestä, erityisesti siitä kuinka ajattelulla, mielellä ja itsensä toteuttamisella on keskeinen vaikutus terveyteemme ja hyvinvointiimme. 

Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut ihmismielestä ja ihmisen käyttäytymisestä. Psykologia on aina kiehtonut minua, mutta löysin itseni kuitenkin kaupalliselta alalta, siellä kiinnostus ihmisiin vei kuitenkin henkilöstöasioiden pariin. Yli 17 vuoden ajan työskentelin erilaisten ihmisten, kulttuurien ja monipuolisten HR-prosessien parissa. Näin työssäni konkreettisesti sen, miten eri tavalla ihmiset reagoivat samoihin olosuhteisiin, toiset uupuvat ja toiset voivat hyvin. Työhyvinvoinnin eteen tehdään nykyisin paljon asioita, mutta silläkin on rajansa: vaikka ulkoisia asioita kuinka pyrkisi paikkaamaan, yksilön rooli on ratkaiseva. Oman lisänsä haasteisiin tuo vielä se, että muutos on jatkuvaa ja koko ajan pitäisi pystyä innovoimaan ja löytämään uusia tapoja tehdä asioita. Kun ihminen on jatkuvassa kiireessä ja stressissä, ei uudelle ajattelulle tahdo kuitenkaan jäädä tilaa. Suuri merkitys hyvinvoinnille on myös sillä, kokeeko ihminen olevansa itselle mielekkäässä ja merkityksellisessä työssä.

Kun muutamia vuosia sitten tutustuin mielen toiminnan periaatteisiin (Three Principles), palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Muistan edelleen ensireaktioni: “Miksei kukaan ole kertonut tätä minulle aikaisemmin?” Olin tutustunut moniinkin eri suuntauksiin, lukenut läksyni mindfullnessista, NLP:stä, positiivisesta psykologiasta, erilaisista tavoista hallita stressiä yms., mutta mikään ei tuntunut siltikään selittävän kaikkea tai saavan aikaan pysyvää muutosta. Kun aloin nähdä mielen toiminnan periaatteita yhä syvemmin omassa elämässäni, minulta, ikuiselta stressaajalta ja multitaskaajalta, katosi krooninen stressi ja huoli tulevasta. Tämä tapahtui monen asian summana, mutta erityisesti siksi, että aloin nähdä oman roolini tunteideni aiheuttajana (olosuhteet ja muut ihmiset eivät aiheutakaan tunteitani kuten olin luullut!). Oivalsin myös, että en ole pelkästään ajattelija; pystyn tarkkailemaan omaa ajatteluani, joten olen jotain paljon suurempaa! Sama oivallus auttoi myös näkemään, ettei minun tarvitse ottaa ajatteluani niin kovin vakavasti. Ja mikä parasta; kun turha, kuormittava ajattelu alkoi tippua pois, alkoi tulla tilaa luovuudelle ja uudelle ajattelulle!

Mielen ja kehon välinen yhteys alkoi kirkastua minulle niin omien kokemusten kuin lisäopintojen kautta. Emme voi suoraan nähdä ajatteluamme, mutta kehomme reagoi siihen jatkuvasti ja viestii oireillaan. Nykylääketiede näkee vielä harvoin suoraa yhteyttä mielen ja kehon välillä, vaikkakin stressin vaikutus terveyteen on jo tunnistettu. Monet muut luonnonlääketieteen järjestelmät, kuten homeopatia ja kiinalainen lääketiede, huomioivat ihmisen kokonaisuutena ja pyrkivät hoitamaan sairastumisen syytä, ei pelkkiä oireita. Omakohtainen paraneminen homeopaattisen hoidon kautta ajoi minua hakemaan lisää tietoa ja avasi minulle täysin uuden maailman. Maailman, jota kohtaan olin ollut epäilevä, mutta joka pohjautuukin selkeisiin periaatteisiin ja luonnon lakeihin. 

KOKEMUS

Toimin monipuolisissa HR-tehtävissä lähes 17 vuoden ajan. Olen nähnyt HR-kentän kokonaisuudessaan, ollut vastuussa koko HR-toiminnosta sekä luonut HR -osaston alusta asti. Palkkatyössä ollessani vedin viimeisimmät 8 vuotta kansainvälisen tytäryhtiön HR-osastoa ja minulla oli myös ilo työskennellä esimiestehtävissä.

Yrittäjäksi siirryin vuonna 2017, ja olen saanut tehdä monipuolisia asioita ihmisten hyvinvoinnin tukemiseksi. Sydämeni sykkii erityisesti homeopatialle, olen nähnyt sen uskomattoman voiman ja tiedän sen olevan tulevaisuuden lääketiedettä. Olen myös saanut arvokasta työkokemusta luontaistuotekaupasta, ja sitä myötä olen ottanut omaan konsultaatiooni luontaisena osana myös lisäravinneneuvonnan, mikäli näen asiakkaan sitä tarvitsevan.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli tunnet että voisin olla oikea ihminen tukemaan sinun matkaasi <3

Tarkemmat tiedot kokemuksestani ja koulutuksestani löydät LinkedIn -profiilistani

KOULUTUS

Kauppatieteiden maisteri (Organisaatiot ja johtaminen) 1999
HR Executive Program 2008
HBDI Certified 2015
Psykokinesiologi 2015

Three Principles Facilitator 2016
Yrittäjän ammattitutkinto 2016
Results Certified Coach (Brain-based Coaching) 2017
Klassinen homeopaatti (TSHHom.) 2018
Eläinhomeopatian täydennysopinnot 2021